Ta det säkra före det osäkra och boka hotell på Arlanda

Svenskar älskar verkligen att resa. Kanske har du också en resa inbokad och planerad för den kommande säsongen? I så fall kan det vara en bra idé att ta det säkra för det osäkra och boka in en extra natt på hotell Arlanda innan din flygning. För du har väl hört talas om hur det har gått till på Sveriges största flygplats på sistone?

Särskilt om du har tänkt att resa långt, till exempel på semester till Filippinerna, är det viktigt att hinna med din flight från Arlanda. Många resmål är fullbokade flera månader i förväg. Men vägen till gaten verkar kunna vara minst lika spännande och oförutsägbar som den stora semesterresan till en exotisk plats.

Arlanda: från passkaos till kökaos 

Efter att polisen äntligen fick någon sorts ordning på utfärdandet av nya pass, väntade fler utmaningar för Sveriges flygresenärer. Även om Swedavia haft olika strategier för att korta köerna till Arlandas säkerhetskontroller har raderna av frustrerade passagerare ändå ringlat längre och längre på terminal 5.

Särskilt illa ute har de resenärer varit som valt att komma kort inpå sin bokade flygning. Trots att många som reser från runtom i Sverige har en del restid till Arlanda, är det vanligt att boka in ett morgonflyg. Tidigare år har detta inte inneburit något problem, eftersom man kunnat räkna med en smidig logistik på själva flygplatsen. I dag kan den typen av planering tyvärr leda till att man missar sin flight.

Fördelar med att boka hotell på Arlanda innan din resa

För många innebär de nya problem som uppstått på Arlanda och andra flygplatser världen över, en stor stress inför resan. Att inte hinna med dagens enda flight till destinationen är en mardröm för många semesterfirare. Det kan alltså finnas en hel del fördelar med att boka hotell på Arlanda innan resan.

  • Du slipper stressa tidigt på morgonen för att hinna med ditt morgonflyg.
  • Du har någonstans att tillbringa väntetiden på Arlanda.
  • Du kan låta familjen vänta på hotellet när du försöker få checka in i disken.
  • Du kan boka billigaste resan till Arlanda utan att ta hänsyn till ankomsttiden.
  • Du har större chans att komma först i kön till incheckningen.

Hotell låter dig slappna av innan semestern

Men förutom att försöka undvika det kaos som stundtals råder på Arlanda, finns det fler anledningar att tillbringa en natt på hotell vid Sky City eller Arlanda stad innan en längre resa. Många upplever att det tar någon natt innan de verkligen kan slappna av på semestern. Vissa menar till och med att de första nätterna på semesterorten känns bortslösade, eftersom de inte riktigt landat i ledigheten ännu.

En hotellnatt på flygplatsen kan skapa den tidsbuffert du behöver för att verkligen komma ned i varv inför din efterlängtade semester. Låt din känsla av att vara lös och ledig börja redan innan du sätter dig på planet. Det kan faktiskt göra hela semestern till en mer lyckad upplevelse.

Börja din semester på rätt sätt – hotell Arlanda

Många menar att just starten på en resa sätter tonen för hela semestern. Genom att ta en natt på hotell innan flyget går, kan du ge din semester precis den lugna start som du och din familj förtjänar. Stress och press hör hemma på jobbet. Inte på semestern.

För dig som vill pröva denna metod, finns det dessutom många trevliga hotell vid Arlanda att välja på. Tiden då flygplatshotell var tråkiga och av lägre klass är sedan länge förbi. I dag kan du få minst lika häftiga hotellupplevelser vid Arlanda flygplats som du kan inne i Stockholms centrum.

Leave a Reply