Semester i Filippinerna

Har du tröttnat på att åka på semester till Thailand och dess sönder-turistade öar?

 

I så fall är svaret Boracay och Filippinerna! Det är en liten tropisk ö som ligger ungefär två timmar med inrikesflyg från Manila, som är Filippinernas huvudstad. Ön är totalt 7 kilometer lång och har en total area om 10,32 kvadratkilometer. Den huvudsakliga stranden på ön är White Beach, och det är där de flesta hotell är placerade. Här kan du njuta av en underbar utsikt, simma, ta en drink och omsätta din senaste casino bonus du tog innan resan. White Beach upptäcktes av backpackers i början av sjuttiotalet och har sedan dess blivit den mest populära stranden på Boracay. Stranden brukar uppdelas i totalt tre sektioner, så kallade ”boat stations”. Där boat station 1 sägs vara lyxigast, boat station 2 är där de flesta restauranger och beach-barer är (dvs. mest kommersiellt) och boat station 3 är mer av det ”gamla Boracay”. Med det ”gamla Boracay” menas att det är lugnare och inte lika mycket turister. Stranden kallas White Beach efter sin kritvita strand.

Det finns massor av aktiviteter att sysselsätta sig med på ön, några exempel är scuba diving, snorkling, vindsurf, kitesurf och golf. Ja, det finns faktiskt en mindre golfbana på ön. Är du intresserad av vindsurfing så kommer varje år Asian Windsurfing Tour till ön, som är en surftävling med asiens bästa surfare. Det brukar också hållas en ”Dragon Boat”-tävling varje år. Det är Philippine Dragon Boat Federation som håller i tävlingen som brukar hållas i april eller maj. En drakbåt är en kanotliknande båt som drivs av en besättning med paddlare. Besättningen kan bestå av mellan 8 och 120 paddlare.

Vill man se något annat än White Beach är Puka Beach ett utmärkt val. Puka Beach ligger på norra delen av Boracay, och är oftast helt folktom och har verkligen en paradis-strand. Huvudvägen på Boracay tar slut här, och du kan ta en mopedtaxi hit vilket tar ca 10-15 minuter från White Beach. Puka Beach erbjuder en lugn och vacker miljö, men vill man i stället kitesurfa eller vindsurfa är Bulabog Beach det självklara valet. Stranden är inte lika vit som White Beach, men vattnet har bättre förutsättningar för surf. Där kan man se surfare göra imponerande tricks och hopp i vattnet. Det finns också ett fåtal hotell även här.

Om du är redo för att semestra lite längre bort och lite mer outforskat – då är Boracay ett bra val för dig!

Leave a Reply