Fotbollsresor till London

Att ta en fotbollsresa till London är mycket populärt bland svenskar. Utbudet av lag i London är mycket stort och som besökare hinner du oftast se flera matcher på en weekend. Har du tid, pengar och lust så kan du hinna med och se 3 matcher över en långhelg (tors – sön). London ligger bara knappt 2 timmars flygresa ifrån Sverige, men de flesta arenor ligger lite avsides så från centrala London får du räkna med en tripp på tunnelbana eller buss som tar 40 -45 minuter ut till arenorna. London är också en av städerna som kommer att arrangera kommande EM matcher. Förutom flera gruppspelsmatcher så kommer det att spelas både semifinaler och final i London. Om du gillar att betta så kommer em 2020 betting att vara extra spännande för dig om du tittar på EM matcher live.

Det finns ett flertal arrangörer av fotbollsresor till London, vi kommer här att ge tips på några arrangörer samt berätta lite kort om lagen i London.

Arsenal – klassisk Londonklubb som grundades 1886. Hemmamatcherna spelas på anrika Highbury med plats för 60 000 åskådare. Klubben är ett topplag i Premier Leauge och avancerar ofta långt i FA-cupen och Champions League. Har dock sviktat på sistonde men med Arteta som manager och Aubameyang som anfallare borde det vända snart.

Charlton – charmigt Londonlag som grundades 1905. Spelar sina hemmamatcher på The Valley, en arena som tar 26 500 åskådare. Klubben brukar tillhöra Englands nedre divisioner.

Chelsea – klubben grundades 1905. Spelar på Stamford Bridge som tar 42 420 åskådare. Är numera ett pålitligt topplag i Premier League.

Crystal Palace – klubben grundades 1905. Spelar sina hemmamatcher på Selhurst Park Stadium som tar in 26 300 åskådare.

Fulham – en mindre Londonklubb som bildades redan 1879. Hemmamatcherna spelas på Craven Cottage med kapacitet för 19 250 åskådare. Klubben spelar nuvarande i EFL Championship.

Millwall – klubben grundades 1885. Spelar sina hemmamatcher på The Den som tar 20 000 åsådare.

Queens Park Rangers – klubben grundades 1882. Hemmamatcherna spelas på Lotus Road som har kapacitet för 19 100 åskådare.

Tottenham – klubben grundades 1882. Är tillsammans med Arsenal och Chelsea den största av Londonklubbarna. Har en hatisk rivalitet med Arsenal och ett derby mellan Tottenham – Arsenal på The Tottenham Hotspur Stadium, som tar in 62,062 åskådare, bör inte missas! Spelar i Premier League.

Watford – grundades i London 1881. Hemmamatcherna äger rum på Vicarage Road som tar 22 000 åskådare. Spelar i Premier League.

West Ham – hårdfört Lononklubb som bildades 1895. Hemmamatcherna spelas på Upton Park med en publikkapacitet på 35 500 åskådare. Kända namn som representerat klubben är bland annat Frank Lampard and Rio Ferdinand. Spelar i Premier League.

Om du vill komma i kontakt med arrangörer som anordnar fotbollsresor till London så kan en bra start vara att gå in på sidan fotbollsresor.se. Ett annat alternativ för biljetter är londontickets.se. De säljer enbart matchbiljetter och förmedlar inte resor och hotell. Tänk på att matchbiljetterna mellan olika Londonlag varierar avsevärt i pris. Dyrast är det att se Arsenal och Chelsea.

Leave a Reply