Hur vet jag om jag behöver nya däck eller inte?

Däck är det enda som berör vägen vid körning. Däcken är också faktorer som påverkar förbrukningen och säkerhet. Hur vet du när du ska köpa nya däck?

Jo, först och främst måste du inse att de är de enda delarna som rör vägen, så de slits ut. Slitaget kan ske både snabbt och långsamt, det beror mycket på din körstil.

Att gå in i ett däck butik kan också finnas en bit av en chock för många, eftersom du kanske inte vet storleken, typen, eller formen på däcket du behöver för din bil. Sortimentet är så stort nu för tiden. Ett bra ställe att handla är online. Där får ni den bästa servicen på marknaden och de passar även riktigt på att du får bra och säkra däck för din bil.

Men för att verkligen avgöra om du behöver en ny uppsättning eller inte, måste du inspektera lite. Först av allt, måste du kontrollera om det finns vissa tecken på slitage eller skador av något slag på däcken. Om du inte hittar något kan du fortsätta att kontrollera hur mycket gummi de har kvar i mönstret. Så här får du också reda på när du bör byta däcken. Om de är ok, så kan du nog lugnt fortsätta att köra på de gamla. Om däck är äldre än 10 år, men ändå ser bra ut, skulle jag ändå ta dem in för en check. Detta beror på att däcket oftast inte varar så länge, och de kan vara en fara för säkerheten på vägarna.

Du bör också kontrollera ditt reservdäck i bland. Reservdäcket är vad som håller dig igång om du faktiskt tappar ett däck. På det här sättet är det mycket säkrare att köra runt när du vet att du har ett till hands.

Om din magkänsla eller instinkt säger att du bör byta däck, så bör du absolut ta dem för en kontroll. Om du gör det, behöver du verkligen inte oroa dig för om du är säker på vägen eller inte.

  • Lotni

    Relaterade inlägg

    Handla hjul på nätet – få pengar över

    Klimatet i vårt avlånga land kännetecknas av, i likhet med våra nordiska grannar, starkt definierade årstider. Det skiljer exempelvis väldigt mycket avseende temperatur, nederbörd och andra omständigheter om man jämför…

    Bilfälgar

    Det viktigaste måttet på en fälg är diametern som bidrar till bilens köregenskaper. Fälgstorleken bör has i åtanke med relation till bilens kraft, vikt och storlek. Större fälgar är ofta…

    Du missade

    Att tänka på vid studier på Universitet och högskola

    Att tänka på vid studier på Universitet och högskola

    Vad är viktigt att tänka på vid ljussättning?

    Vad är viktigt att tänka på vid ljussättning?

    Ta det säkra före det osäkra och boka hotell på Arlanda

    Ta det säkra före det osäkra och boka hotell på Arlanda

    Hur du kan synas mer med profilprodukter

    Hur du kan synas mer med profilprodukter

    Att hitta ett nytt ställe att spela på

    Att hitta ett nytt ställe att spela på

    Den eviga debatten om Stockholm vs. Göteborg

    Den eviga debatten om Stockholm vs. Göteborg