Tips för att välja rätt däck online

Att köpa däck på nätet är kanske inte det första man tänker på att göra när vintern börjar närma sig och man behöver nya vinterdäck. Det man vanligtvis köper på nätet är ju små och lättskickade saker. Det är dock riktigt smart att köpa däck på nätet och framförallt oftast billigare än att köpa dem av din lokala däckhandlare.

Däckbutikerna på nätet har bra koll på vilka däcktyper du behöver specifikt till din bil vilket gör det lätt för dig att välja. Därtill kan man lätt jämföra priserna mot andra butiker och andra märken för att på så sätt köpa den mest prisvärda däckuppsättningen som passar för din bil.

Man kan självklart köpa både vinterdäck och sommardäck på butikerna på nätet. Däcken skickas sedan hem till dig eller till en upphämtningsplats där du kan hämta ut dem. Leveransen går oftast snabbt, på ett par dagar, vilket kan vara bra om man behöver byta däck akut, och man kan välja att få däcken levererade till ens mekanikerverkstad direkt.

De bästa sidorna har bra guider som hjälper dig att få rätt däck antingen genom att du skriver in registreringsnumret på bilen eller genom att du anger modellbeteckningen på däcktypen du är intresserad av. Håll också utkik efter garantier hos däckbutikerna på nätet så att du kan byta om du inte är nöjd.

Återförsäljare

Vi rekommenderar återförsäljare som Dackonline.se när du letar efter nya vinterdäck eller kompletta vinterhjul. Hos dem finns ett brett utbud av både dyrare kvalitetsdäck och prisvärda lågprisdäck, oavsett om du söker efter dubbdäck eller snödäck. De står för både snabba leveranser och bra pris jämfört med de flesta andra konkurrenter.

Rekommenderade vinterdäck

Även om priset är en viktig faktor när det gäller valet av vinterdäck så är säkerheten det man måste prioritera först och främst när man köper nya däck. Ett bra tips är att välja däck som testats i nordiska klimatet. Det kan vara stora temperaturvariationer här i Sverige och det påverkar så klart däckets egenskaper.

Några av däckmärken som vi rekommenderar är: Continental, Goodyear, Michelin och Nokian. De flesta däcktester gjorda på dessa däck har resulterat i goda betyg  när det gäller säkerhet, pris och köregenskaper.

Leave a Reply