Tips för att dekorera ditt första hem

Att flytta in i sitt första egna hem är en befriande känsla. När du äntligen har lämnat föräldrahemmet alternativt studentboendet bakom dig har det nu blivit dags att komma upp med en plan för att vända det tomma skalet av ett hus eller lägenhet till ett inbjudande hem. Här är några förslag till dig på vägen:

1. Börja med att kontrollera att ditt nya boende är tillräckligt städat och rent. Var också stark nog att göra dig av med allt från 25 procent till 50 procent av dina gamla saker: Vingliga möbler på föräldrarnas vind, söndriga apparater i garaget, tvivelaktiga tillbehör som du under åren fått som gåvor. Detta är en perfekt tid att börja om. Ha en loppmarknad, auktionera bort det på eBay eller donera det till välgörenhet.

2 . Börja sedan med sovrummet. Det är, trots allt, där du kommer att spendera nästan en tredjedel av din tid när du är hemma. Om du har en stram budget, välj nya sängkläder först, men snåla inte! Spendera lite pengar, om du har råd, på detta område – det gör en enorm skillnad. Om du har lite mer pengar, måla sovrummets väggar för att göra sovrummet ännu mysigare. Ännu mer pengar i fickan? Köp den säng som du alltid drömt om. Men välj noga. Den ska spegla din personlighet, passa ditt rum och framförallt vara bekväm och vara lämpad för just dig. Tänk på att den ska stanna hos dig i flera år.

3 . Köp inte allt på en gång. Bo i ditt nya hem i minst två månader och fundera noga igenom vad du har för heminredningsidéer, innan du gör några större inköp. Kanske du kommer fram till att de 20 000 kronorna du skulle spendera på att renovera badrummet inte är riktigt lika viktigt som att exempelvis förnya kök och matplats. Och du kanske kommer på att vardagsrummets loveseat skulle fungera mycket bättre i ditt sovrum och sovrummets schäslong skulle fungera bättre i vardagsrummet.

4. Lös praktiska problem billigt. Om dina köksskåp är tråkiga, fräscha upp dem med färg och byt ut hårdvaran. Och försök inte att installera alltför dekorativa (och mycket dyra) skåp på billig fabricerad träslöjd – de pengarna kan användas bättre på annat håll. I badrummet, kan något så enkelt som att byta ut belysningen omedelbart förbättra rummets utseende.

5. Kämpa emot lusten att matcha. Butiker älskar att föreviga den villfarelsen att allt måste matcha. De skulle älska för dig att köpa allt i set, men gör det inte! Några bitar med samma stil är bra, men mer än så och ditt hem har den livlösa , generiska utseendet på en möbel showroom. Se till att din egen personliga stil lyser igenom, vilket troligen inte är intetsägande, beige och tråkigt. Högsta prioritet bör vara proportion, skala och balansen i dina möbler och tillbehör inom varje rum. Inte skjuta fem stycken överdimensionerade loungemöbler i en 15×5 håla som har en blygsam 8 – fots tak. Det kommer att se ut som en clown bil. Omvänt kommer att sätta bara en låg buffé och en delikat, rund matbord för fyra i ett 20×30 rum med en skyhöga 12 – fots tak ser lika tafatt och otillfredsställande .

6 . Knyt ihop allt med färg. Om du har flyttat in i ditt första plats med möbler som spänner över 1960-talet till nu, oroa dig inte. Det enklaste och mest ekonomiska sättet att lösa detta till synes oöverstigliga problem är att ena genom färg. Låt oss säga att du har en soffa som bara har en sak gemensamt med möbler i resten av ditt vardagsrum: en liten bit av färgen i tyget är samma som den mindre dominerande färgen i resten av rummets klädsel. Lösning? Spela upp denna likhet och gör det rummets ditt vardagsrum enande vägg färg. Om det är för mycket hårt arbete för dig, hitta gardiner, mattor eller tillbehör i denna gemensamma nyans och se hur bitarna börjar att komplettera varandra .

Leave a Reply