Överlev hundmånaderna genom att ta ett snabblån

Nu är den värsta tiden för många svenskar vad gäller ekonomin. Många har haft några kostsamma månader, med julklappshandel och många räkningar bakom sig.

Det är allmänt känt att Januari och Februari är tuffa månader vad gäller privatekonomin. Många för vända och vrida på varje krona för att ha råd med det allra nödvändigaste. För några går det inte och det är inte alldeles lätt att veta vad man då ska ta sig till. Om man inte har möjlighet att låna av nära och kära kan ett snabblån vara en god idé, vad är då ett snabblån?

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån, eller sms-lån och mobillån som de även kallas, är ett kortfristigt lån på en mindre summa. Gemensamt för alla dessa lån är att löptiden för lånet är relativt kort samtidigt som avgiften är relativt hög om man ser till den effektiva räntan. Lite oförtjänt har dessa lån, en längre tid, dragits med ett dåligt rykte. Detta är förknippat med den fåtaliga grupp som hamnat i ekonomiska svårigheter p.g.a. att de dragit på sig ett flertal lån som de sedan inte kunnat betala tillbaka. Om man ser till vad man får så är avgiften inte särskilt hög, vi pratar om mellan 300-800 kr i avgift för ett lån på 1000-5000 kronor beroende på vilken långivare man väljer att använda sig av. Visst, tittar man på den effektiva räntan så blir den väldigt hög på dessa lån eftersom låneperioden är så pass kort som den är.

Hur hittar man ett bra och billigt snabblån?

Det finns gott om kreditgivare på den svenska marknaden, det rör sig i dagsläget om ett 100-tal aktörer som erbjuder korta smålån. För att hitta det bästa och billigast alternativ bör du använda dig av en sida som jämför snabblån.

Kom ihåg att bara ta ett lån om du verkligen behöver det, att slösa pengar på räntor och avgifter är inget att rekommendera i längden.

Leave a Reply