Motverka torr hud i ansiktet

Ansiktet är en kroppsdel som dagligen utsätts för stora påfrestningar. Allt ifrån köld på vintern och solljus på sommaren till smink eller olika typer av hudvårdsprodukter. Det är också den kroppsdel som vi använder allra mest för att förmedla våra känslor och det är därför viktigt att vårda ansiktet. Många lider av torr hud i ansiktet och för att ditt ansikte ska må bra måste du se till att huden får tillräckligt med fukt. Det finns olika sätt att hålla huden återfuktad, och nedan får du några bra och användbara tips:

Drick mycket vatten: Genom att dricka rikligt med vätska håller du kroppen fuktig och fräsch. Det är rekommenderat att dricka omkring 1,5 liter vatten per dag utöver de 0,5-1,5 liter vatten vi får i oss genom kosten vi äter.

Skydda ansiktet mot väder och vind: Huden i ansiktet mår inte bra av att exponeras av för mycket väder och vind. Solljus torkar ut huden och solbränd hud blir lätt irriterad. Även torrt och kallt vinterväder kan torka ut din hud.

Använd ansiktsmasker: Det finns många bra ansiktsmasker som du kan beställa hem och använda hemma. Ansiktsmasker återfuktar ditt ansikte och bidrar till ansiktets uppbyggnad av hudceller. Många ansiktsmasker förser huden med naturligt kollagen och ger huden en extra dos av viktiga vitaminer som hjälper ansiktet att bibehålla sin vackra lyster.

Ta en välbehövlig ansiktsbehandling: En riktig ansiktsbehandling hos en hälsovårdsklinik kan vara välbehövlig för både kropp och själ. Få saker kan vara så avslappnande som att ligga på en skön bädd samtidigt som en professionell hudvårdsspecialist tar hand om ens ansikte. Trots att en ansiktsbehandling kan kosta allt ifrån 300 till 1500 kronor beroende på klinik, så kan det absolut vara värt att besöka en hudvårdsklinik några gånger per år. Klinikerna erbjuder ofta flera olika typer av behandlingar. Allt ifrån djuprengöring av ansiktet till återfuktning av läppar eller behandlingar som reducerar påsar under ögonen.

Leave a Reply