Ishotellet – Något för de som vill ha lite extra

Vad man är ute efter när man bokar ett hotell är väldigt individuellt. Barnfamiljer kanske bokar ett stort rum på ett hotell i Uppsala när de vill besöka familjebadet Fyrishov. Då är det viktigaste att hotellet är barnvänligt, ligger nära badet och storleken på rummen. Andra söker bekvämligheter eller att hotellet ska ha speciella faciliteter så som spa, reception öppet dygnet runt eller room service.

En annan grupp söker hotell efter det unika. De söker sig sällan sig till klassiska hotellkedjor som finns i var och varannan stad utan letar hellre upp de som står ut ur mängden. I dessa fall är hotellvistelsen inte bara en övernattning, inte bara en avslappning utan en spännande upplevelse.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet grundades 1990 och är idag känt över hela världen tack vare fascinerande arkitektur utöver det vanliga. Allt är uppbyggt av snö och is och eftersom hela hotellet smälter bort under sommarhalvåret erbjuds ny arkitektur år från år. Hotellet har öppet mellan december och april men för att få ett rum bör man vara ute i riktigt god tid. Tack vare dess exotiska uppbyggnad kommer det turister från hela världen för att sova i någon av de issviter som erbjuds.  Det kan visserligen låta kallt men med renfällar, mössa och en värmande dryck på morgonen håller sig gästerna sig varma. De som vill få upp värmen ytterligare kan gå till isbaren där drycken självklart serveras i isglas – med eller utan is.

De som inte har råd eller möjlighet att ta sig ända upp till Jukkasjärvi kan uppleva vinterkänslan i ett hotell i Malmö. Det finns nämligen en isbar även i huvudstaden. Här ligger temperaturen konstant på -5 grader och besökarna bjuds på smakfulla drinkar. Till skillnad mot Jukkasjärvi kan man inte vara i denna bar hur länge man vill. Ett besök kostar 180kr och då ingår en drink samt ett besök i isbaren under ca 40 minuter. Men frågan är vem som vill stanna längre…

Leave a Reply