Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Att renovera ett badrum är en av de mer omfattande renoveringarna man kan göra i sin bostad, eftersom det finns en hel del saker man måste ta hänsyn till. Det är viktigt att man genomför arbetet grundligt och noggrant, eftersom man annars kan drabbas av obehagliga överraskningar i form av fuktskador och annat efter en tid. Om man upptäcker en fuktskada under själva renoveringen av badrummet, är detta något som kan förlänga tiden för renoveringen. En badrumsrenovering tar normalt sett mellan tre och fem veckor, men om man samtidigt måste åtgärda en fuktskada, kan det ta någon vecka eller två extra beroende på skadans omfattning. Är det en mindre fuktskada kan det räcka med att man torkar badrummet under en viss tid, medan en större skada kan kräva mer omfattande åtgärder.

Kan man hjälpa till med renoveringen själv?

För att slippa risken för att något går snett under ombyggnaden är det alltid bäst att anlita professionell hjälp för renovering av badrum. Innan man kommer igång med själva renoveringen måste man dock riva ut det nuvarande badrummet. Denna process kan man i någon mån göra själv, även om det är upp till hantverkarna att bedöma huruvida utrivningen är tillräcklig för att de ska kunna börja arbeta. Låt för det mesta vattenrör och elektricitet vara kvar, det är bättre att låta hantverkarna ta hand om det eftersom det oftast brukar vara den svåraste delen. Eventuellt behöver ytterligare rivningsarbeten göras innan de kan påbörja jobbet.

Vad kan förlänga renoveringstiden?

Man bör som sagt räkna med att en badrumsrenovering tar ungefär en månad, om det rör sig om ett normalstort rum. Saker som kan göra att det tar längre tid än så kan till exempel vara om man vill sätta in en avancerad form av belysning eller lägga in golvvärme. Om det handla

Leave a Reply