Hälsokost från naturens apotek

När man är ute efter naturliga läkemedel som ofta använts av människor under många tusentals år, så är det utan tvekan hälsokost som gäller. Hälsokost består nämligen av läkemedel och förebyggande kurer, vilka bestå av naturliga örter och växter. Här kommer en lista på några av de läkemedel och kurer som du enkelt kan komma över genom att besöka en webbutik om hälsokost på nätet eller en vanlig butik i centrum av din stad.

Valeriana

Valeriana är en ört som använts av människor i flera tusen år på grund av dess lugnande effekt. Den har av den anledningen framförallt använts av människor för att underlätta insomnande, men också om en person är väldigt orolig kan man använda sig av denna ört, som oftast säljs i kapslar.

Johannesört

Johannesörten är ett naturläkemedel som tillika har använts av människan sedan urminnes tider. Denna ört används framförallt mot depression och föredras av många människor under den mörka tiden av året, framför vanlig antidepressiv medicin.

Guarana

Om du behöver naturlig energi, så är Guarana ett naturläkemedel som är oerhört effektiv då det innehåller mycket koffein. Inte minst studenter som behöver studera mycket och länge använder detta medel för att orka studera till sent på natten.

Kamomill

Om man endast är ute efter en milt välgörande ört att inta som te då man är förkyld eller bara vill ha någonting lugnande innan sängdags, är kamomillte ett fantastiskt bra val. Te gjort på denna ört har använts under en väldigt lång tid av människor. En mild effekt som ger humöret och allmäntillståndet en skjuts uppåt.

Detta var några av de vanliga örterna och dylikt som du finner i en hälsokostbutik. En hälsobutik säljer såklart inte bara örter, utan även kosttillskott, gainers och proteinpulver bland annat. Egentligen allt som har med kroppen och hälsa att göra.

Leave a Reply