Fördelar och nackdelar med begagnade klockor

Den som drömmer om en Breitling att flyga sardinklass på reguljärflyg i kanske inser att det kan komma att ta tid innan det blir möjligt att faktiskt köpa den här typen av lyxklocka. Lösningen kan då finnas i begagnade klockor som man kan köpa online. Det här är lyxklockor som förvisso har varit i någons annan ägo men som fortfarande är så pass nya att det kan vara av intresse att ta över dem till ett riktigt bra pris. Innan man slår till så kan det vara klokt att betänka fördelar och nackdelar för även om man får ett bättre pris så rör det sig trots allt om en hel del pengar, och då ska man alltid vara helt säker på att man gör rätt sak…

Fördelar

Låt oss börja med fördelarna. Den allra största fördelen med begagnade klockor borde vara uppenbar och det är förstås att de kostar bra mycket mindre än nya lyx-ur. Det här betyder att man kanske får råd med drömklockan innan det blir dags att gå i pension. Andra fördelar är bland annat:

  • Man kan finna modeller som inte längre tillverkas men som ännu inte anses vara antika klassiker.
  • Man kan få råd med en lite finare present.
  • Man kan få fatt i ett ur som i stort sett är nytt och knappt använt för ett riktigt bra pris.
  • Man får äntligen precis den klocka som man vill ha.

Det finns alltid individuella fördelar med olika klockor beroende på märke, modell och pris så här kan det förstås bero en hel del precis på vilken begagnad klocka som man är intresserad av.

Nackdelar

Låt oss även se lite på nackdelarna som man inte får glömma bort. Här kan man säga att den största nackdelen med begagnade klockor är just att de är begagnade. När någon annan har använt en klocka så kanske det inte känns så kul att ta över den såvida den inte fortfarande ligger kvar i sin ursprungsförpackning. Kom även ihåg att det kanske inte är så kul att få en begagnad klocka i present. Här kan man förstås tänka på att en riktigt dyr lyxklocka i prisbild kan påminna om priset på en bra bil och vem säger nej till en begagnad bil i present? Olika användningsområden men för den som uppskattar verklig kvalitet kommer att uppskatta märkesklockan. Nu gäller det förstås att man verkligen får kvalitet. Om det finns dolda problem och inga försäkringar så har man gjort en dålig affär. Med tanke på detta så gäller det att handla från seriösa klockbutiker online som ger garanti och ordentligt med information så att man kan göra ett smart och genomtänkt köp.

Var kan man köpa begagnade klockor?

Bästa stället för den som är ute efter begagnade klockor är helt klart nätet. Det finns två stora svenska sajter som mer eller mindre fungerar som Ebay på så vis att de sätter dig samman med folk och företag från hela världen som vill sälja lyxklockor i andra hand. Du kan lika gärna handla en begagnad klocka på Ebay och det här gör du på ett säkert sätt genom att noga ta reda på vem det är som säljer klockan och vilket rykte säljaren har.

Sedan så är det ju så att när du köper begagnade klockor hos Ebay så använder du dig av PayPal som betalningsmetod vilket ger en stor säkerhet. Sortimentet är stort så det är lätt att finna rätt modell till rätt pris. Tänk bara på att undersöka i vilket skick klockan är i så att du vet precis vad du får!

Leave a Reply